SÖK...

Här är Vinbetygets vintips i trendmagasinen Sköna Söder, Älskade Östermalm, med flera.
Månadens tema är olika burgare: De utvalda vinerna nedan matchar allt från traditionella hamburgare till vegetariska & veganska burgare och sliders.
Om du vill se våra 12 topplistor med samtliga röda & vita viner >

(artikel från magasinen)
MENINGEN MED NOVEMBER
Alla som fyller år måste firas. Övriga undrar över meningen med månaden? Därför utses stränga november till Burgarens Månad. Nyckeln till att bli pigg: Gör Sliders, miniburgare - kan varieras i det oändliga. Här är sex burgare, flera vegetariska & matchande vintips:

Vinfynd italien 2017: Barbera del Monteferrato (nr 74960) 109 kr Rött vin till högrevsburgare med trattkantareller:
Barbera del Monferrato 2011

Vi kan tacka kockarna för att hamburgaren har gjort en trendresa från ful- till finmat. Och vi kan tacka Monteferrato i högaktuella Piemonte för detta vin till en saftig högrevsburgare med trattkantareller. Med lång flaskmognad blir det ett lyckligt äktenskap mellan Barberan & Burgaren. Och det låga priset – som en gåva.
Barbera del Monferrato 2011: Alla betyg & pris >

Rött vin till lammburgare:
Lirac Côtes du Rhône Cru 2016

Stort franskt vin – Litet svenskt pris. Lirac Les Chenaies 2016 är ett fynd: En Côtes du Rhône Cru med samma höga klassificering som Châteauneuf-du-Pape. Para gärna vinet med lammburgare som kryddas oförsiktigt med rosmarin, salvia och timjan. (Syndaren sneglar på Wallenbergare och blandar även ägg & grädde i färsen). Kan du inte släppa vinet, duka fram en bit krämig camembert.

Mycket bra & prisvärt vitt vin till lax: The Hermit Crab 109 kr. Höga betyg på VinbetygetVitt vin till Laxburgare:
The Hermit Crab 2016

Den kustnära vinproducenten d'Arenberg i McLaren Valley – Australien, namngav detta hyllade vin efter en liten krabba. Med både rik fruktighet och fatkaraktär möter The Hermit Crab gärna en smakrik Laxburgare med lime och mango. The Hermit Crab är också ypperlig att servera till medelstarka kyckling- och fiskrätter.
The Hermit Crab: Alla betyg & pris på Systembolaget >

Vitt vin till rödbetor med avokado & valnötter: 
Hunter's Sauvignon Blanc 2016
Vi har det bekvämt. På en armlängds avstånd finns fantastiska viner från Nya Zeeland. Marlborough-regionen är hyllad för sina fina Sauvignon Blanc-viner som Hunter's. Mycket fruktigt och aromrikt matchar Hunter's rödbetsburgare med avokado & valnötter. Ett vin även för drink, skaldjur och getostar som chèvre.
Hunter's Sauvignon Blanc 2016: Alla betyg & pris på Systembolaget >

Mycket prisvärt rött vin 2017: Allesverloren Shiraz 109 kr. PÅ Vinbetygets topplistaRött vin till Oumph-burgare:
Allesverloren Shiraz 2015

Oavsett namnet är Oumph en vegan-stjärna. Till Oumph med rödlökschutney passar rött – Vi jublar över Allesverloren. Varför heter vinet så? Vingården brann, allt förlorades. Men reste sig ur askan: Idag är alla vinnare med Allesverloren Shiraz i glaset. Sammetslen och högt på topplistan. Självklar till mer än vegetariskt.
Allesverloren Shiraz 2015: Alla betyg & pris på Systembolaget >

Vitt vin till Halloumiburgare:
Couvent des Jacobins Bourgogne 2015

Halloumi-osten är självklar i det vegetariska köket. Men vad passar till en grillad Halloumiburgare med rostad grönkål och rödlök? Ett vitt vin med fin fatkaraktär som Couvent des Jacobins Bourgogne 2015 från vinhuset Louis Jadot. En medelfyllig chardonnay som är rund, välbalanserad och alldeles underbart smörig. 
Couvent des Jacobins Bourgogne 2015: Alla betyg & pris på Systembolaget >

Stefan Saidac väljer toppviner för våra läsare. Han driver Vinbetyget.se – en oberoende vinsajt med tolv topplistor. De mest prisvärda röda, vita, rosé och mousserande vinerna. Baseras på samlade vinbetyg från ledande tidningar.