SÖK...

Kombinationen ost och vin är ofta en stor smakupplevelse. Men hoppa över druvorna!


Vindruvor  

Även om vinets råvara är just druvor, kan det bli det en smak-krock. Syran och sötman i druvorna, går inte ihop med syran i vinet. Det blir för många syror: Ditt goda och utvalda vin kan få en bitter smak. 

Bästa vinerna till osten – Se vinerna med högst betyg. 

Välkommen till våra vin-topplistor som bygger på expertbetyg. Just nu finns 190 topprankade viner i olika kategorier för röda och vita viner, rosévin, champagne, cava och prosecco. Även bästa ekologiska vinerna. 
 Topplistorna med bästa 190 viner som passar till mer än ost >

Hur många olika ostar till vinet? 

Det enkla är det goda, som enbart ost och vin tillsammans. Och glöm gärna den stora ostbrickan. Det räcker utmärkt att bara servera en eller två ostar, särskilt valda till vinet.

Lagrade smakrika hårdostar som Comté och Gruyère, passar bra ihop med smakrika röda viner. 

Som vi ser det har vinet huvudrollen.

Tänk också på det här smakerna när du ska kombinera vin:

Färska tomater krockar med röda viner >

Ägg och vin är en olycklig kombination >

Smaksatt bubbelvatten kan sabotera vinet >

Se upp med vinäger till vin >

Dela gärna vintipsen: