fbpx

SÖK...

Matpodd och vintips

Lyssna här: Vinbetygets Mat och Vinpodd. Avsnitt 77
Finns också på Google Podcasts, Spotify och Apple Podcaster

Vi svarar på lyssnarfrågor om att kombinera mat och vin:

Champagne till den lyxiga soppan Crème Ninon.
Vin till gös med vitvinssås med potatispuré.
Vin till gryta med många olika smaker.
Vin till lamm. 

Vi berättar också om: 

– Rosévin – olika varianter och smaker. 

– Tore Wretman lyfte som svensk matkultur, skapade odödliga rätter och blev professor i gastronomi.

– När lyxrestaurangen lurade giriga nazister.

– Alla vinerna i avsnittet:

 

Champagne Blanc de Noirs till soppan Créme Ninon.

La Chouette de Champillon

Druvor:  60% pinot noir och 40% pinot meunier.
Nr 77366 på Systembolaget.
Se aktuellt pris och betyg >


Torrt vitt vin av druvan Sauvignon blanc från Loire 

Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux

Nr 2227 på Systembolaget
Se aktuellt pris och betyg >


Vitt vin från Vinho Verde, Portugal till gryta.

Alvarinho Contacto

Nr 6707 på Systembolaget.
Sockerhalt: Torrt, mindre än 3 gram per liter.
Se aktuellt pris och betyg >


 

Ribera del Duero från hyllat spanskt vinhus.

Protos Reserva 2018

Lagrat i 3 år.
Druvor: Tempranillo
Nr 95234 på Systembolaget. Tillfälligt sortiment.
Se aktuellt pris och betyg >