Matpodd och vintips
Lyssna här: Vinbetygets Mat och Vinpodd. Avsnitt 77
Finns också på Google Podcasts, Spotify och Apple Podcaster
Vi svarar på lyssnarfrågor om att kombinera mat och vin:
Champagne till den lyxiga soppan Crème Ninon.
Vin till gös med vitvinssås med potatispuré.
Vin till gryta med många olika smaker.
Vin till lamm.
Vi berättar också om:
– Rosévin – olika varianter och smaker.
– Tore Wretman lyfte som svensk matkultur, skapade odödliga rätter och blev professor i gastronomi.
– När lyxrestaurangen lurade giriga nazister.
– Alla vinerna i avsnittet:
Champagne Blanc de Noirs till soppan Créme Ninon.
La Chouette de Champillon
Druvor: 60% pinot noir och 40% pinot meunier.
Nr 77366 på Systembolaget.
Se aktuellt pris och betyg >
Torrt vitt vin av druvan Sauvignon blanc från Loire
Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux
Nr 2227 på Systembolaget
Se aktuellt pris och betyg >
Vitt vin från Vinho Verde, Portugal till gryta.
Alvarinho Contacto
Nr 6707 på Systembolaget.
Sockerhalt: Torrt, mindre än 3 gram per liter.
Se aktuellt pris och betyg >
Ribera del Duero från hyllat spanskt vinhus.
Protos Reserva 2018
Lagrat i 3 år.
Druvor: Tempranillo
Nr 95234 på Systembolaget. Tillfälligt sortiment.
Se aktuellt pris och betyg >