SÖK...

Vad omfattar egentligen begreppet Mousserande vin? I vissa sammanhang avses alla viner med bubblor, Cava som Champagne. Men på Vinbetyget vill vi skapa tydlighet med två olika topplistor:

Till Topplistan Champagne >

Till Topplistan Mousserande viner > 

Det är speciellt med champagne. Den måste alltid produceras av druvor från regionen Champagne i nordöstra Frankrike och med den traditionella jäsningsmetoden, den sk Champagne-metoden.Vinbetygets topplista med champagnen som fått högsta betyg 2016
För oss är det tydligast med en renodlad topplista för Champagne. Priserna för de 15 topplistade champagnerna är just nu mellan 259 och 619 kronor. Priserna talar också för att Champagne har en egen topplista.
Här finns finns välkända märken som Louis Roederer, Bollinger, Pol Roger & Palmer men också mindre okända guldkorn som kan bli en favorit-champagne.Topplista med champagne: Bollinger, Louis Roederer, Palmer & Co

Vad avser vi då med Mousserande viner?
På den här topplistan finns Cava från Spanien, Cremant från Frankrike, Prosecco och Spumante från Italien – i en egen klass.
Alla ypperliga bubblande viner som fått högsta betyg i media av ledande vinskribenter men de får inte kallas Champagne. Topplista med bästa mousserande viner, prosecco, spumante och cavaJust nu kan du se 14 topplistade mousserande viner mellan 76 och 160 kronor, som Ferrari, Rotari och Langlois. Att det är 14 stycken viner styrs av antalet recensioner. Topplista med Ferrari spumante, Rotari rosé och blanc de blanc, Langlois cremantI vår databas finns 1000-tals recenserade och bedömda viner. Det räcker inte med en bra recension – Bara viner med många & höga betyg kvalar in på topplistorna.

Det innebär att samtliga viner, oavsett placering på topplistorna är säkra vintips; Champagne och Mousserande, Roséviner, Röda & Vita viner. I flaska eller som boxvin. 

Dela gärna vintipsen: