SÖK...

Bästa champagnen 2017 - 2018: Ny topplista på Vinbetyget

Söker du den bästa champagnen med högsta betyg?
Vi har en gjort en ny topplista med 16 champagner. Listan bygger på aktuella betyg från bland annat Allt om Vin, DN, Dagens Industri, SvD, Dina Viner Professional Edition, med flera.
Champagnen på topplistan kostar från 199 kr till 520 kr >
Alla är fynd i sin prisklass.
Här är två nykomlingar på listan:

Världens bästa champagne – Charles Heidsieck på Vinbetygets topplistaCharles Heidsieck Brut Réserve (nr 77522) är utsedd till Världens bästa non-vintage och till Årets Champagne av Allt om Vins jury.
1:a platsen på Vinbetygets Champagne-topplista motiveras av flest och högsta betyg i Allt om Mat, Allt om Vin, Dagens Nyheter, Dina Viner, Livets Goda, med flera.
Charles Heidsieck Brut Réserve är framställd av chardonnay, pinot noir och pinot menuir. Smaken är mogen vilket gör att champagnen inte bara passar som aperitif utan även till eleganta rätter. Charles Heidsieck på topplistan >

Mycket prisvärd Champagne: Pierre Peters Blanc de Blancs – på Vinbetygets topplistaPierre Peters Grand Cru Blanc de Blancs (nr 7350) är en sk odlarchampage.
Producenten använder enbart egna och kontrollerade druvor från Grand Cru-klassade odlingar. Pierre Peters är gjord på 100% Chardonnay, en Blanc de Blancs. Den är torr, fruktig och god till drink och skaldjur. Se aktuella betyg för Pierre Peters på Champagnelistan >

Alternativ till Champagne?
Titta på topplistan för Mousserande viner >
Här finns mycket prisvärd Cava, Crémant, Cap Classique och Spumante.