fbpx

SÖK...

Allt fler frågar efter goda viner utan alkohol

Tidigare var det svårt att hitta bra alkoholfria viner. Men nu finns det bättre alkoholfria viner, mycket tack vare ett ökat intresset från konsumenterna. Det finns idag alla sorter; röda och vita viner, rosévin och mousserande viner. Du kan hitta vinerna på Systembolaget och i vissa mataffärer. 
Vi kallar alkoholfritt för ”Köra-bil-viner”.

Självklart vill Vinbetyget också tipsa om bra mousserande vin utan alkohol. 

Även om champagne-mästaren Richard Juhlin är delaktig, är det här alkoholfria mousserande vinet inte en champagne. Det är dock ett välsmakande bubbel som får högst expertbetyg av alla alkoholfria mousserande viner. 

En flaska alkoholfritt vin: Mousserande

Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine (Systembolaget: Nr 1979).

Vinet framställs till 100% av "champagne-druvan" chardonnay, och kan med rätta benämnas som Blanc de blancs.
Vinet är ungt och fruktigt med doft och smak av äpple, honung, päron och citrus.
Det passar utmärkt som drink, till fisk, skaldjur och sallad.
Kom ihåg att kyla väl innan servering.

På Vinbetygets nya topplista för mousserande viner:
Se Richard Juhlin Non-Alcoholic Sparkling Wine med expertbetyg och aktuellt pris på Systembolaget >

Nyhet! Alkoholfritt mousserande rosévin av Richard Juhlin.

Mousserande rosévin, flasketikett: Richard Juhlin Non-Alcoholic Sparkling Wine Rosé
På topplistan: Richard Juhlin Non-Alcoholic Sparkling Wine Rosé
(Systembolaget nr 1983)
Se alla expertbetyg och aktuellt pris på Systembolaget för Richard Juhlin Non-Alcoholic Rosé >

Söker du också bra roséviner, röda och vita viner utan alkohol? 

Vi har fått önskemål om en särskild topplista med alkoholfritt. Så nu har vi samlat in betyg till och vår databas och skapat en lista med de bästa alkoholfria vinerna som finns på Systembolaget och i mataffärerna. 
Till Vinbetygets kompletta topplista med bästa alkoholfria vinerna >

Hur gör man alkoholfria viner? Hur tar man bort själva alkoholen?

Det är inte helt enkelt: För att ta bort alkoholen som ju kommer naturligt vid vinframställning, används flera olika metoder. Till Richard Juhlins mousserande viner används en metod som kallas omvänd osmos. Vinet filtreras med högt tryck, vattnet och alkoholen separeras, därefter sker ett flertal destilleringar innan vinet är färdigt.

  För viner med alkohol, se Vinbetygets 12 topplistor >