Ny lista med årets bästa glögg 2021 >
Vinbetyget rankar inte bara de bästa röda och vita vinerna. Så här års är det många som veta vilken glögg som är bäst – och det har blivit något av en glögg-djungel med alla smaker.
Till Topplistorna: Årets Bästa Röda & Vita viner, prosecco & champagne >
Bäst i test: Glöggen med högst betyg
Vi använder samma metod som för vinerna på våra topplistor: Vi sammanställer expertbetyg och räknar ut vilken glögg som får flest och högst betyg. På så vis blir enklare för dig att hitta den bästa glöggen.
Grythyttan Skogsglögg: 94 kr
Nr 96460 på Systembolaget. Sockerhalt: 168 g/l. Alkoholhalt: 14,5%.
Kryddning och smak: Glöggen har svenska lingon och blåbär som grund istället för vin. Skogsglöggen kryddas med ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans.
VINBETYGETS SAMMANRÄKNING AV BETYG –
Allt om Mat: Mer än prisvärt, november 2018.
Allt om Vin: Fynd! nr 11, 2018.
Expressen: 5 (av 5), november 2018.
Svenska Dagbladet: 6 (av 6) november 2018.
Dufvenkrooks Original: 88 kr
.
Nr 96009 på Systembolaget. Sockerhalt: 160 g/l. Alkoholhalt: 15%.
Kryddning och smak: En glögg på smakrikt rödvin som smaksatts med cognac, kryddad är citrus, pomerans, ingefära och vanilj.
VINBETYGETS SAMMANRÄKNING AV BETYG –
Allt om Mat: Fynd! november 2018.
Allt om Vin: Fynd! nr 11, 2018.
Expressen: 3 (av 5) november 2018.
Göteborgs-Posten 4 (av 5), november 2018.
Svenska Dagbladet: 4 (av 6) november 2018.
Goder Aftonglögg: 85 kr
.
Ekologisk. Nr 96031 på Systembolaget. Sockerhalt: 166 g/l. Alkoholhalt: 12,5 %.
Kryddning och smak: Glöggen är gjord på ett ekologiskt, italienskt rött vin med mycket smak. Klassisk glöggkryddning med ingefära, kanel, kardemumma och kryddnejlika.
VINBETYGETS SAMMANRÄKNING AV BETYG –
Allt om Mat: Mer än prisvärt, november 2018.
Allt om Vin: Bra köp, nr 11, 2018.
Expressen: 4 (av 5), november 2018:
Göteborgs-Posten 4 (av 5), november 2018
Ernst Alkoholfri Glögg, 39 kr.
Nr 1936 på Systembolaget. Sockerhalt: 159 g/l. Alkoholhalt: 0,4 %.
Kryddning och smak: Här lyckas man framställa en glögg utan alkohol som ändå har mycket smak. Smaksatt med glöggkryddor som ingefära, kanel, kardemumma, kryddnejlika och pomerans.
VINBETYGETS SAMMANRÄKNING AV BETYG –
Allt om Mat: Prisvärd, november 2018.
Allt om Vin: Bra köp, nr 11, 2018.
Expressen: 4 (av 5), november 2018:
Svenska Dagbladet: 4 (av 6), november 2018
Tips: Glöggen ska inte koka
Glögg ska helst värmas försiktigt utan att den börjar koka. Börjar den koka kan smaken bli sämre. Vid 70 grader är glöggen både god och lagom varm att dricka. Håll gärna glöggen varm i en termos eller på värmeplatta.
Glühwein och Vine Chaud i länder med kalla vintrar
Vi är inte ensamma om att uppskatta värmande drycker som glögg. Länder med kyliga vintrar har ofta sina varianter av varmt vin: I Frankrike serveras Vine Chaud på alprestaurangerna. I Österrike kan du beställa en varm Glühwein, och i England värmer man sig med Mulled wine.