Här är tips från Kockarnas Knep: En bok med kock-intervjuer och mina erfarenheter från köket. Som författare och grundare av Vinbetyget.se, är det extra kul att dela med mig av innehållet.
Hoppas att du får en givande läsning och roligt vid spisen, Stefan
Se artiklar med länkarna:
Gör alltid det här innan du börjar laga mat >
Hur svårt vill du laga? Och hur mycket tid har du >
Många verka vilja få tips som förenklar matlagningen. Boken Kockarnas Knep snabbt sålde slut, och var en del av P1 Meny i sex avsnitt. Här är den i en uppdaterad version för dig som besöker Vinbetyget.se
Tipsen och knepen från boken gör dig knappast till kock. Men du börjar kanske tänka som en kock.
Det finns redan fullt av recept på olika matsajter. Vi kommer att igenom det som inte brukar stå i recepten. Snarare hur du lagar, än vad du lagar.
Våra tips kring att laga mat kräver inga förkunskaper. Vi tycker inte att matlagning är en tävling. Detta är inte heller en strikt lärobok med avancerade metoder. Mycket av det vi presenterar är sunt förnuft och erfarenheter.
Vissa delar har varit kända i restaurangköken sedan urminnes tider. Andra är av nyare karaktär. Utgångspunkten är nyfikenhet på hur kockarna gör. Och vilken nytta kan du ha av detta. Det handlar också om inställning och känslor kring matlagning. Genom att läsa våra tips kan också du vinna tid.