fbpx

SÖK...

Vilket vin ska jag välja? Våra topplistor gör det enklare att hitta de bästa vinerna på Systembolaget.

Idén bakom VinBetyget är enkelhet. Vi tyckte själva att det var knepigt att välja bland alla viner på Systembolaget. Precis som många andra, vankade vi mellan hyllorna, tittade på olika flaskor och etiketter. Tidningen med vin-recensioner har man knappast i fickan. 

Välja vin på Systembolaget med Vinbetygets topplistor

Vi vill göra det enklare att hitta riktigt bra viner – guldkornen i Systembolagets stora sortiment.
Vår metod är att skapa topplistor som bygger på aktuella vinbetyg från tidningarna.
Det verkar uppskattas – VinBetyget får fler användare varje dag. Stort tack för att du använder våra topplistor. 

  • Vinbetyget summerar pålitliga vinrecensioner med betygskala från Allt om Vin, DN, Dagens Industri, GP, SvD, Allt om Mat, Dina Viner Professional, Livets Goda, Munskänken, Gourmet, Expressen, med flera. 

  • Regelbunden uppdatering av våra 18 topplistor: Röda och Vita viner, Rosévin, Mousserande viner, Prosecco, Champagne.

  • Prova även Vinbetygets vinapp som är gratis hämta på App Store och Google Play. 

  • Vinbetygets information är objektiv och saklig. Vinbetyget säljer inte viner.

  • Vi som arbetar på Vinbetyget är inte sommelier. Men vi är mycket intresserade av goda viner, av att skapa smarta topplistor – och att kunna bjuda på de bästa vintipsen för alla som ska välja vin på Systembolaget. 

235 topprankade vintips från Systembolagets alla viner:

Just nu presenterar vi omkring 235 viner som får högsta sammanlagda vinbetyg i tidningarna – Enligt vår metod är detta de bästa och mest prisvärda vinerna. 

Du kan se VinBetyget som en guide med vintips bland Systembolagets stora utbud. Topplistor du enkelt kan använda mobilen och på datorn när du ska välja vin. Tillgängliga dygnet runt, året runt. 

Säkra vintips från både Gamla & Nya Vinvärlden

Från vilka vinländer kommer vinerna som rankas på våra topplistor? Vi favoriserar inget särskilt vinland. De är alltid vinerna med flest och bäst vinrecensionerna som placeras på topplistorna. 
Vinerna kommer förstås från Gamla Vinvärlden: Franska viner, Italienska viner, Portugisiska viner och Spanska viner med högsta vinbetyg.

På våra topplistor rankas också från Nya Vinvärlden: Argentinska viner, Australiensiska viner, Chilenska viner, Nya Zeeländska viner, Sydafrikanska viner och Amerikanska viner.

Använd sökfunktionen för att hitta nya favoritviner 

Vill du ha vintips från ett särskilt land, ditt favoritvinland? Använd sökrutan högst upp. Skriv in landet, till exempel Italien eller Sydafrika. Du får en lista på samtliga viner från just det vinlandet som finns på våra olika topplistor.

Ny topplista för Ekologiska viner:

Allt fler söker efter riktigt bra ekologiska viner? Nu har vi en egen kategori för ekoviner. I takt med att det kommer fler och bättre ekologiska viner som recenseras med höga betyg utökar vi listan. 

Dela gärna: