fbpx

SÖK...

lammstek

Så här blir lammsteken fantastiskt god: En festmiddag perfekt att bjuda på. Hemligheten är att marinera steken i ett helt dygn.

1. Gör en marinad för en lammstek på ca 1 kg lammstek:
Blanda 5 msk olivolja, 1 msk färsk hackad timjan, 1 msk färsk hackad rosmarin, 4 finhackade vitlöksklyftor, 1⁄2 pressad citron, 3 tsk dijonsenap, nymald svartpeppar och citron.

2. Täck lammköttet med marinaden och slå sedan in i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 24 timmar. Efter ett dygn, ta fram köttet från kylen och låt stå tills det nått rumstemperatur.

3. Värm ugnen till 200°C. Lägg lammsteken med köttsidan uppåt i en torr stekpanna och bryn lammet på båda sidor på hög temperatur. Krydda med salt och svartpeppar. Tillred därefter i ugnen tills köttet kommit upp till ca 60-62 grader (35-50 minuter beroende på storlek, använd termometer). 

4. Ta ut lammköttet och låt vila i ytterligare 10 minuter tills lammet kommit upp några grader till. Köttet blir bäst om du lägger det på ett varmt fat. Skiva upp köttet precis innan servering.

 

Dela gärna: