fbpx

SÖK...

Somriga smaker och matchande viner med höga betyg

Vinbetyget vill göra det enklare för dig att hitta guldkornen på Systembolaget. Vi samlar in vinbetyg från pålitliga tidningar. Vinerna som får flest och högst betyg rankas på våra topplistor.
Här är ett urval som passar till somriga smaker som sallader och grillat: Ett rosévin, ett vitt vin och två röda viner.

en flaska rosévin

Rosévinet som bra passar till skaldjurs- och Ceasarsallad: Grande Recolte Rosé

Som en elegant parfym: Grande Recolte Rosé från Château de Berne i Provence. Här har man gjort fina viner sedan 1750. Vinslottet har ett 5-stjärnigt hotell i storslaget landskap. Du både bor och dricker kungligt, kanske Grande Recolte? Vinet är fruktigt och fylligt med fin, lång eftersmak. Utmärkt till en somrig skaldjurssallad och en Cesarsallad  med kyckling eller lax. Santé!
Se aktuellt pris och alla vinbetyg för Grande Recolte Rosé >

 Rött vin från Sydafrika

Fylligt rött vin till fint kött – Stellenbosch Reserve Vanderstel

Är du noga med att hitta fint kött att grilla? Var noga med vinet så blir middagen perfekt: Stellenbosch Reserve Vanderstel från Sydafrika, är gjort av typiska Bordeauxdruvor och lagras på franska ekfat i 18 månader. Smaken är härligt rund och fyllig med fin eftersmak. Till grillade mästerverk på entrecôte, lamm- och oxfilé.
Se aktuellt pris och alla vinbetyg för Stellenbosch Reserve Vanderstel >

Rött vin från Portugal

Fyndvin från Portugal till stora grillmiddagen – Periquita Original 

Många gäster som kommer på grillmiddag? Det kan betyda inköp av många vinflaskor. Om årgångsviner är i överkant, kan det ändå kännas bra att satsa på ett värdigt vin: Periquita Original är en prisvärd klassiker och ett mycket pålitligt val: Ett kryddigt och fruktigt vin som passar till grillade lammkotletter och annat smakrikt kött. 
Se aktuellt pris och alla vinbetyg för Periquita Original >

Vitt vin: riesling från Tyskland

Vitt vin till kräftor – Kloster Eberbach Riesling Trocken

Alla älskar inte öl och nubbe. Men vin till kräftor med sälta ochdill är lite knepigt. Prova Kloster Eberbach Trocken – en mångsidig Riesling: Smakrik, frisk och syrlig matchar den kräftorna. Kloster Eberbach är faktiskt också utmärkt till asiatiskt. Njut den kall, du har det godaste i glaset på kräftskivan. 
Se aktuellt pris och alla vinbetyg för Kloster Eberbach Trocken >