Du kan lyssna direkt med spelaren ovanför.
Vinbetygets podd om mat och vin finns också på Spotify och Apple Podcaster.
Vinbetygets podd-avsnitt 31: Carpaccio som skapades på den trendigaste restaurangen.
- Favoriträtten Carpaccio som finns på bättre restaurangmenyer över hela världen.
- Goda ingredienser som lyfter smaken.
- Vem lyckades skapa den eleganta maträtten? Och varför ville den italienska grevinnan ha just den här maten?
- Harry's Bar i Venedig, förmodligen Världens mest omtalade bar – Tack vare en pank amerikan och en bartender med stort hjärta.
- Men vem var Carpaccio?
Vinrekommendationer till Carpaccio
Receptet på Carpaccio:
Det är ett mycket enkelt recept men kombinationen av smaker är oslagbar:
- Oxfilé: Mycket tunt skivad, serveras rå
- Ruccola
- Fin olivolja
- Parmesanost, hyvlad
- Rostade pinjenötter
Här är viner som matchar denna rätt som ofta serveras som förrätt och lunch:
1. Rött vin från Italien till Carpaccio
Piemonte Barbera
119 kr
Nr 72782 på Systembolaget
Det ekologiska vinet av druvan barbera är mjukt utan strävhet. Piemonte Barbera passar utmärkt till en elegant rätt som carpaccio och tar inte överhanden.
2. Vitt vin från Frankrike till Carpaccio
Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc
159 kr
Nr 5798 på Systembolaget
Det klassiska vita vinet från Bourgogne av druvan chardonnay har en fin fyllighet. Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc är därför ett mycket bra val till Carpaccio.