SÖK...

Placering
4

Mionetto Prosecco Brut – 89 kr

Topprankas 2019 – Mionetto Prosecco Brut 

Denna prosecco får höga expertbetyg – och rankas därför på VinBetygets topplista. 
Se hela topplistan med Bästa Prosecco 2019 >
Mionetto Prosecco Brut tillhör de absolut främsta av Systembolagets alla prosecco.
Se Guldrutan nedan med aktuella expertbetyg.

89 kr
Nr 7749
Italien Italien: Venetien 
Druvor: Glera
Flaska 75 cl
Sockerhalt: 10 gram per liter
Alkoholhalt: 11%
Vinproducent: Mionetto Spumante
Systembolaget: Beställ/Köp >
(öppnas i nytt fönster)
-
Vin betyg: Mionetto Prosecco Brut (art nr 7749)

ett glas prosecco för att skåla in våren?

Prosecco gör succé här – och överallt...

Av alla mousserande viner som champagne, cava och crémant är det prosecco som säljs mest. Så här ser det inte bara ut i Sverige, trenden är högst internationell.
Prosecco är dock inte någon en nyhet. Prosecco har framställts i norra Italien sedan mitten av 1800-talet. Ibland tar det bara lite tid innan en bubblande nyhet sprider sig.

På Vinbetyget är vi inte snobbiga och väljer bort prosecco för ädlare mousserande viner som champagne. Det finns drycker för olika tillfällen, champagne ibland, prosecco ibland. Vi har skapat en egen topplista för prosecco för alla som gillar ett friskt mousserande vin med mycket förmånligt pris.

Prosecco passar både till drink och mat

Prosecco är frisk och fruktig och blir en bra matchning till snacks och plockmat. Prosecco har en viss sötma som gör att den också passar bra till bufféer och många maträtter som annars är svårmatchade. Friskheten gör att sockerhalten inte blir påtaglig, dessutom är den låg och man jämför t ex juice.

Prosecco till succédrinken Aperol Spritz:

Den lysande oranga drinken med sitt ursprung i Italien har spritt sig på barer och uteserveringar över hela världen. Även hit.
Här är det enkla receptet på Aperol Spritz >

Har du provat prosecco-drinken Bellini?

Enligt legenden uppfanns drinken Bellini på Harry's Bar i Venedig där filmstjärnor och kändisar brukade samlas. Du kan enkelt göra Bellini själv. I originalreceptet ska det vara pressade vita persikor. Men det växer knappast på träd här i Sverige, och är sällsynt på de flesta ställen. Du kan använda persikojuice eller puré, och blanda med iskall prosecco: KLART!

Vill du också få tips på bästa cavan och champagnen med högsta betyg? 

Se topplistan med Bästa Mousserande vinerna som Cava, Crémant och Cap Classique >

Se topplistan med Bästa Champagne >

Vinetikett med årgången 2015

Om vinets årgång och ranking på våra topplistor. 

Saknar du ett vin på listan? Det kan vara avpublicerat – Om vinet har en ny årgång på Systembolaget som ännu inte fått några eller för få betyg. Vi är noga med att bara använda aktuella och korrekta betyg som gäller för vinets årgång.

Systembolaget ändrar priset för vissa viner: Senast 1 september 2019.

Systembolaget kan ändra priserna på vissa viner ett par gånger per år. Några viner på våra topplistor får då nytt pris, lägre eller högre. Det kan också innebära att vinet flyttas till en annan priskategori/topplista. Vi försöker alltid uppdatera så att du får rätt pris. Vi är tacksamma om du meddelar oss, om något vin har olika pris på vår lista och på Systembolaget.

Hälsningar från oss på VinBetyget

Dela gärna vintipsen: