fbpx

SÖK...

Topplistan med Roséboxar kommer att utökas.

Just nu är det få viner på den här topplistan: Årets Roséviner i ny årgång, har ännu inte kommit in på Systembolaget – och därför inte fått betyg.
Vi utökar topplistan så snart det finns Rosévin med nya och höga betyg.


Rosévin svalt i karaff

Enkelt tips: Godare när boxvinet serveras i karaff. 

Det ser inte bara trevligt och gott ut. Vin som varit instängt i en boxen, får luft och "vädras" när det hälls upp i en karaff. Boxviner har lite mer konserveringsmedel än flaskviner.

Genom att lufta vinet en timme i karaff lyfter både dofter och smaker. Karaffen med rosévin, som är godast svalt, kan stå i kylen under tiden. Hur karaffen ser ut spelar mindre roll – huvudsaken är att vinet får luft. 


Fler goda roséviner med höga betyg
Rosévin i flaska – Systembolagets ordinarie sortiment. Priserna är från 75 kr och uppåt. 

Se Topplistan med bästa Rosévinerna på flaska >


Goda vinnyheter och tips – Se Vinbetygets Nyhetsbrev >

Närbild på en vinflaska som anger årgång

Om vinernas årgång och ranking på våra topplistor. 

Saknar du ett vin på listan? Vinet kan vara avpublicerat – Det sker om vinet kommit i ny årgång på Systembolaget, som ännu inte fått några eller för få betyg. Vi använder aktuella och korrekta betyg som gäller för vinets årgång. Viner som inte längre finns i Systembolagets fasta sortiment, avpublicerar vi också. 

Priserna ändras på Systembolaget.

Systembolaget kan ändra priserna på vissa viner. Prisändringar kan ske ett par gånger per år. Några viner på våra topplistor får då nytt pris – lägre eller högre. Det kan också innebära att vinet flyttas till en annan priskategori/topplista. Vi försöker alltid uppdatera så att du får rätt pris.

Vi är mycket tacksamma om du meddelar oss, om något vin har olika pris på vår lista och på Systembolaget.

Hälsningar från oss på VinBetyget

Dela gärna: