fbpx

SÖK...

Det är alltid kul med uppskattning, som när Lidingö Tidning kom och intervjuade. Tidningen finns dock inte i digitalform. Kopian är väl knappast läsbar. Här är Jonas Jönssons artikel i Lidingö Tidning: 

Han guidar i Vindjungeln. 

Lidingöbon Stefan Saidacs webbsida hjälper vinälskare att hitta rätt. 

Stefan Saidac älskar gott vin. Men det är inte enkelt att hitta de bästa vinerna i den stora mängd viner som finns på Systembolaget. Därför har han nu skapat en webbplats med elva topplistor som kan vägleda vinkunden. 

Stefan Saidac är företagsrådgivare och varumärkesstrateg men hans stora passion är goda viner. Systembolaget har mängder med olika viner.

Det är inte enkelt att hitta de godaste och mest prisvärda vinerna.

Han kom på idén att skapa en webbsida med de bästa vinerna som bygger på olika vinbetyg.

– Bakgrunden till att jag började var att på fredagarna vankade av och an på Systemet och undrade vad jag skulle köpa för vin. När Systemet har 81 miljoner besök per år, antog jag att fler behövde god hjälp med att välja vin.

– Jag studerade beteenden på Systembolaget. Många vrider på flaskor och granskar hylletiketter utan att bli säkrare - precis som jag. Mina vänner upplevde samma sak. 

För att göra det enklare för konsumenterna att hitta de de bästa vinerna i Systembolagets ordinarie sortiment började han sammanställa pålitliga vinrecensioner från bland annat Allt om Vin, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Vinbanken. 

Webbsidan fick namnet Vinbetyget och har numera elva olika topplistor. Han hoppas på sikt att webbsidan ska gå med vinst. 

– Vinbetygets information är objektiv. Jag är inte knuten till någon vinagent och Vinbetyget säljer inte viner. Syftet är att vinkunden ska hitta så bra vin som möjligt. 

Vinbetygets ranking bygger på vinrecensioner, ju fler som skrivit om vinet desto högre upp på topplistan. 

– Det krävs mer än en bra recension för att kvala in. Sidan uppdateras hela tiden så det är mycket jobb. Eftersom jag jobbar med att ge råd till andra om varumärken, känns det kul att försöka skapa ett eget. 

Favoritvin? 

– Mina favoriter är röda viner från norra Italien gjorda på druvan Nebbiolo. Det är runt och härligt vin passar till det mesta, säger han. 

(faktaruta)
RANKAR VINER PÅ AKTUELLA TOPPLISTOR

* Vinbetyget rankar viner på topplistor som styrs av vilka omdömen vinet får av olika vinrecensenter. 11 topplistor med röda och vita viner, rosé och champagne uppdateras regelbundet. Ju fler och högre betyg desto högre plats på topplistan.

* Vinbetyget.se finns som mobil webbsida, på Instagram och Facebook. 

En kommentar. Vinbetygets kontor ligger på Lidingö men själv bor Vinbetygets grundare i stan, dock ganska nära ön. 

 

Dela gärna: