fbpx

SÖK...

Vi är mycket tacksamma för all uppmärksamhet – i ärlighetens namn, det är ett stort arbete med vår databas; att sammanställa alla viner, olika årgångar och vinbetyg från vinskribenterna. Inte minst att hålla våra 11 olika vin-topplistor aktuella så att du enkelt kan se vilka viner som får högsta betyg.
Vi gör det enklare att välja rätt vin på Systembolaget, se topplistorna >

Här uppmärksammar Aftonbladet våra färska vintopplistor för Rosé, Vita och Röda boxviner i sin artikel:

"Titta: Lådvinerna som får toppbetyg"

Funderar du på vilket lådvin du ska välja? Se listan med dem som får toppbetyg av ledande vinskribenter.

Svenskarna älskar lådviner! Hälften av alla viner som säljs på Systembolaget är boxvin. Men vilket vin ska du välja? Stefan Saidac på Vinbetyget.se guidar dig bland vinerna som fått toppbetyg.

Sedan det första lådvinet såldes i Sverige 1996 har boxvinet verkligen gjort succé hos svenskarna. Idag är hälften av alla viner som säljs på Systembolaget just lådviner.

Men tycker du att det är svårt att hitta de bästa vinerna? Stefan Saidac på Vinbetyget.se samlar de viner som fått högst betyg av landets ledande vin-skribenter. Flest och högst betyg hamnar på vintopplistan. Aftonbladet intervjudar Vinbetyget.se om bästa boxvinerna 2016

– Just har vi 36 viner på topplistorna för röda, vita och rosé-boxviner. Alla har fått högsta betyg i media, så det är verkligen toppskiktet för prisvärda viner, säger Stefan Saidac.

– Boxviner är ofta praktiskt när man är många. Och väljer man boxvin kan man lika gärna dricka de bästa. Det som är kul är att det kommit så många bra ekologiska boxviner – både vita och röda viner, säger han.

Här har Stefan sammanställt och kommenterat några av de lådviner som finns på Vinbetygets topplistor för röda, vita och rosé boxviner:

Torres Las Mulas Vitt och ekologiskt vin från Chile. ”Producerat av Sauvignon blanc, en favoritdruva för många”. Pris: 219 kronor.

Cameleon Selection Malbec Rött och ekologiskt vin. ”Producerat av Malbec Argentinas paraddruva” Pris: 227 kronor. 

Roodeberg  ”Detta röda vin från Sydafrika har genomgående haft höga betyg genom åren. Producerat av vindruvorna Cabernet sauvignon och Shiraz. Många väljer gärna Roodeberg till grillat”. Pris: 259 kronor.

Periquita ”Rött och smakrikt vin från Portugal. Börjar också bli en säker klassiker som också passar utmärkt till grillat”. Pris: 249 kronor.

Pata Negra Sauvignon Blanc ”Vitt vin, spansk och frisk nyhet på Systembolaget. Producerad av vindruvorna Verdejo och Sauvignon blanc.” Pris: 199 kronor.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc ”Vitt vin från Frankrike som uppskattats av många genom åren. Gjort på Sauvignon blanc, med en viss sötma, kan matcha salta kräftor”. Pris: 235 kronor.

Puychéric Syrah Rosé  (2209) ”Rosévin från Frankrike. Producerat av druvan Syrah. Puychéric är ett säkert kort till både drink och lättare rätter”. Pris: 199 kronor.