fbpx

SÖK...

Vi är fortfarande ganska nystartade men fler börjar se nyttan av att ha topplistor med pålitliga vin-recensioner i mobilen. Nu börjar också lokalpressen hitta våra vintips. Vinbetyget intervjuas om bästa vinerna på Systembolaget

Här är hela intervjun från Östermalmsnytt:

Han samlar de bästa vinexperternas råd - på ett enda ställe
Nu samlas alla de främsta vintesterna på en och samma sida. Vi säger "Hallå där" till Stefan Saidac som driver sajten Vinbetyget.se. 

Varför en vinsajt?
– Jag undrade vilket vin jag skulle köpa på fredagarna. Systembolaget har cirka 16 000 viner – vilka är bäst? Vinskribenter betygsätter viner, men sällan har man med sig vinsidorna till Systemet. Det här är en mobil webbsida med vinerna som har fått högsta betyg.

– Det här är ett favoritprojekt. Egentligen är jag företagsrådgivare inom varumärke och värdegrund. I stället för att bara ge råd ville jag skapa något eget och lanserade Vinbetyget.se före jul.

Hur funkar det?
– Jag registrerar pålitliga recensioner med betyg i en databas med tusentals recensioner. Vinerna med flest och högst betyg kvalar in på en topplista. Det finns elva topplistor i olika prisklasser. De som handlar vin och Systemets personal säger att vinerna är bra, så metoden verkar fungera.

Är du själv bra på viner?
– Jag är verkligen ingen sommelier, har ingen vinkällare och tycker det är ganska tråkigt med vinprovningar. Men jag dricker gärna goda viner.

Vilket Systembolag är din favorit?
– Jag gillar Garnisonen. Personalen är trevlig och det är lugnt, som att handla på tax free.

Vilka är dina egna favoritviner?
– Jag tycker väldigt mycket om viner gjorda på Nebbiolo och Sauvignon blanc. Jag köper mest viner som ligger runt 100 kronor.