SÖK...

Vår vanligaste grönsak passar tyvärr inte till vin.

I nästa varje sallad och på varje tallrik använder vi tomater. Visst är tomater både goda och nyttiga. Men tyvärr inte ihop med rött vin. Det blir två syror som krockar med varandra. Det goda vinet kan få en tråkig smak av metall.
Prova gärna att ta en tugga av en tomat och sedan en klunk rött vin. Vad upplever du? 

Kombinera mat och vin: Undvik tomater

Lösningen om du ändå vill servera tomat samtidigt som vin.

Det knepiga är naturella, råa tomater. Om tomaterna ugnsbakas blir de mindre skarpa i smaken och går bra att servera till vinet. Dessutom får de varma tomaterna en härlig, rund smak.

Det är mycket enkelt att få tomaterna med på noterna.

Lägg tomaterna i en form, och pensla med olivolja. Salta lätt. Låt stå i ugnen med 225 grader i cirka 10 minuter, beroende på storlek. 

När tomaterna har fått lite färg och blivit mjuka, är också smaken mjukare – och mycket godare tycker vi. Framför allt ihop med vinet, och det är huvudsaken. 

Här är fler smaker som är svåra till vin: 

Ägg och vin är en olycklig kombination >

Se upp med vinäger till vin >

Smaksatt bubbelvatten kan sabotera vinet >

 

Dela gärna vintipsen: