SÖK...

Om du är noga med vinet – Var lika noga med vattnet

Flaskvatten kommer ständigt i nya smaker. Det började försiktigt med citron, och har sedan exploderat med smaker som ”Mango” och ”Lingon”. Oavsett smak på bubbelvattnet, är det inte bra att servera till vin – om du vill att vinet ska smaka så bra som möjligt. Kolsyran och bubblorna förhöjer inte heller smaken på vinet.

Det behövs vatten för att vi ska uppfatta och uppskatta vinets smak.

Vin klarar sig inte på egen hand. Det går inte att släcka törsten med vin: Prova att ta en klunk vin när du är törstig. Hur smakar det? Det brukar smaka mest strävt. Det behövs vatten till vinet.

Vanligt vatten är bäst till vin.

Vilken typ av vatten passar bäst till vin? 

På bättre restauranger skulle man aldrig drömma om att servera smaksatt bubbelvatten till vin. Du ser inte heller vattenkaraffer med citronskivor. Du ser serveras det enklaste möjliga: Vanligt vatten utan vare sig bubblor eller smak.

Naturlig lyx – så gott som gratis!

Det är alltså inte snålt att bjuda på vanligt kranvatten till vinet – Det är snarare korrekt och kunnigt. Se till att det finns generöst med vanligt vatten på bordet. Det gör att både måltiden och vinet kommer till sin rätt.

Här är fler tips på smak-krockar och vad som inte passar ihop med vin:

Färska tomater krockar med röda viner >

Ägg och vin är en olycklig kombination >

Se upp med vinäger till vin >

Vill du ha också tips på de mest prisvärda vinerna på Systembolaget? 

Välkommen till Vinbetygets 12 Topplistor: Bästa Röda, Vita, Rosé och Mousserande vinerna > 

Dela gärna vintipsen: