fbpx

SÖK...

Tänk på vilken typ av vatten serverar du till vinet?

Vin är knappast någon bra törstsläckare till maten utan behöver ett komplement. Några skivor färsk citron i en karaff med isvatten kan se gott ut och vara gott. Men inte tillsammans med vin. Ditt utvalda och goda vin kommer att smaka sämre: Citronsyran krockar med vinet.
Vattnet behöver inte ha smak – det räcker att vinet har smak. 

citron med texten nej tack

Hur gör man då för att välja rätt vatten till vinet?

På Vinbetyget går vi inte så långt att vi analyserar vattnets ph-värde. Men vi gillar att det är både enkelt och billigt att hitta rätt vatten – i alla fall i Sverige.

Vi har i stort sett rent och välsmakande vatten i hela landet. Vi kan skatta oss lyckliga över den rika tillgången, den höga kvaliteten, den enkla tillgängligheten – att vi har vatten i varje kök.
En oändlig lyx som kan vara svår att uppfatta när den alltid finns och är i det närmaste gratis. I länder som Franrike, Italien och Spanien tvingas man betala dyrt för flaskvatten, och också kånka hem det. 

Vanligt, stilla vatten – precis som på stjärnkrogarna.

På Vinbetyget rekommenderar vi att du serverar vanligt och kallt vatten till vinet. Utan kolsyra, utan bubblor från en Soda Stream. Precis som på stjärnkrogarna med de bästa vinerna och vinkällare värdefulla som kassavalv. Där skulle en sommelier inte komma på tanken att servera något annat än naturellt vatten till vinet. 
Det är trevligt när det inte behöver kosta att göra rätt – som proffsen. 

Här är fler enkla knep som gör att ditt vin smakar så bra som möjligt: 

Färska tomater krockar med röda viner 

Ägg och vin är en olycklig kombination 

Se upp med vinäger till vin 

Smaksatt bubbelvatten kan sabotera vinet