Grytan Boeuf Bourguignon har röstats fram som Frankrikes främsta maträtt.
Lyssna på vår podd när matlagnings-ikonen Julia Child, presenterar sin favoritgryta: Direkt med spelaren ovan, finns också på Spotify och Apple Podcaster.
Fransmännen hyllar inte bara grytan Boeuf Bourguignon till Frankrikes främsta maträtt.
Det här är också en gryta som är kul att laga och som dina gäster älskar. Gör gärna för mycket och frys in.
Se recepten på Boeuf Bourguignon >
Ett recept som vi själva brukar laga och Julia Childs klassiska och ganska omfattande recept.
Se om vad som är bra att tänka på när du lagar denna uppskattade klassiker.
Här är också våra vintips – Både viner att ha i grytan, och goda viner att servera till Boeuf Bourguignon.
Att välja ett dyrare ha i grytan, gör ingen skillnad för smaken. Grytan ska koka länge med många olika ingredienser. Vinet är en krydda av många och ska inte dominera smakmässigt.
Bra vin från Portugal med lågt pris:
Dao Casal Mor
Medelfylligt med lätt fatkaraktär.
Mindre än 3 gram socker per liter.
Nr 12520
69 kr.
Sockerhalt: Mindre än 3 gram socker per liter.
NR 2249
79 kr
Sockerhalt: Mindre än 3 gram socker per liter.
Nr 5123
139 kr
Sockerhalt: Mindre än 3 gram socker per liter.
Nr 6278
149 kr