<link href="//maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>

SÖK...

Grytan Boeuf Bourguignon har röstats fram som Frankrikes främsta maträtt. 
Lyssna på vår podd när matlagnings-ikonen Julia Child, presenterar sin favoritgryta: Direkt med spelaren ovan, på Podcaster och Spotify.

Fransmännen hyllar inte bara grytan Boeuf Bourguignon till Frankrikes främsta maträtt.
Det här är också en gryta som är kul att laga och som dina gäster älskar. Gör gärna för mycket och frys in.

   Se recepten på Boeuf Bourguignon >
Ett recept som vi själva brukar laga och Julia Childs klassiska och ganska omfattande recept.

Se om vad som är bra att tänka på när du lagar denna uppskattade klassiker. 
Här är också våra vintips – Både viner att ha i grytan, och goda viner att servera till Boeuf Bourguignon.

Vin som passar att ha i Boeuf Bourguignon som smaksättning: 

Att välja ett dyrare ha i grytan, gör ingen skillnad för smaken. Grytan ska koka länge med många olika ingredienser. Vinet är en krydda av många och ska inte dominera smakmässigt. 

Bra vin från Portugal med lågt pris:
Dao Casal Mor
Medelfylligt med lätt fatkaraktär.
Mindre än 3 gram socker per liter.
Nr 12520
69 kr.


Boeuf Bourguignon: vin som passar till

Vin som är gott att dricka till Boeuf Bourguignon:

1. Spanien: Nyhet på Systembolaget och Topplistan –
Hacienda el Espino

Sockerhalt: Mindre än 3 gram socker per liter.
NR 2249
79 kr 

2. Norra Italien, originalet för ripasso – 
Masi Campofiorin 2017

Sockerhalt: Mindre än 3 gram socker per liter.
Nr 5123
139 kr 

3. Australien, fylligt vin, nyhet
Ringbolt Cabernet Sauvignon, 2018

Sockerhalt: Mindre än 3 gram socker per liter.
Nr 6278
149 kr