SÖK...

Bästa Röda vinerna 101-200 kr

Placering
6

Ziggurat Montefalco Rosso 2015

139 kr
nr 2743, flaska 75 cl
Italien Italien: Umbrien
Druvor: Cabernet sauvignon, Merlot, Sangiovese
Ekologiskt vin
På Systembolaget >
(öppnas i nytt fönster)
-
2743

Nytt Italienskt ekovin på listan Bästa Röda vinerna 101–200 kr

Tredje generationen i familjen Lunelli är erkänd för sina fina viner. Ekologiska Ziggurat Montefalco Rosso är en god nyhet på vår topplista. 
Bästa av 224 av röda viner: Alla de höga expertbetygen gör Ziggurat till ett av mest prisvärda röda vinerna i klassen: Vinet tillhör de 6 bästa vinerna i Systembolagets fasta sortiment mellan 101 och 200 kr. 

Ett rött vin med stor smak

Sangiovese är den dominerande druvan i Ziggurat. Den kompletteras av den lokala druvan Sagrantino som är vanlig i området kring den lilla staden Montefalco i Umbrien. Till Ziggurat används också de typiska franska druvorna Cabernet sauvignon och Merlot. Den fina kkombinationen av de här druvorna och lagringen på ekfat i drygt ett år, ger ett vin med stor och fyllig smak. 

Vinet passar till

Det här kraftfulla röda vinet behöver matchas med smakmässigt kraftfulla maträtter som: Rikligt örtkryddade lammfärsbiffar, grytor som Boeuf bourguignon, flankstek och en kladdig potatisgratäng. Vilt är förstås också en utmärkt matchning, gärna med en gräddig svampsås.

Ett rött vin som också går att lagra

Årgång 2015 av Ziggurat går utmärkt att dricka nu. Men vinets höga fruktighet och strävhet, gör att det också går bra att lagra i några år. Det kan göra vinet något mjukare och mer nyanserat.

Hög alkohol och lite socker 

Även alkoholhalten är hög: 15 %. Vissa italienska viner har sockernivåer som rusat iväg fullständigt. Ziggurat har en sockerhalt som är föredömligt låg: Mindre än 3 gram per liter.

ÅRGÅNGAR OCH BETYG:
Saknar du ett vin på listan? Det kan vara nyligen avpublicerat: Vinet har en ny årgång på Systembolaget som ännu inte fått några eller för få betyg.
Vi är noga med att bara använda aktuella och korrekta betyg som gäller för vinets årgång.

NYA PRISER:
Systembolaget kan ändra vinets pris flera gånger per år. Vi försöker alltid uppdatera så att du ser rätt pris. Tacksam om du meddelar oss, om något vin har olika pris på listan och på Systembolaget.

Hälsningar från oss på VinBetyget

Dela gärna vintipsen: