SÖK...

Placering
10

Hope Grand Reserve – 229 kr

Nyhet på Systembolaget! Fruktigt, medelfylligt rött vin med fatkaraktär från Sydafrika: Bag in box –Topprankas våren 2019.

Nykomlingen Hope Grand Reserve, årgång 2018, får sammanlagt höga expertbetyg – och rankas därför på VinBetygets topplista. Det tillhör tveklöst de mest prisvärda av Systembolagets samtliga Röda bag in boxviner. 
Till topplistan med Bästa Röda boxvinerna 2019 >
Se Guldrutan nedan med alla aktuella expertbetyg.

229 kr
Nr 2165
Sydafrika Sydafrika: Western Cape
Druvor: Cabernet sauvignon, Merlot, Shiraz
Sockerhalt: Mindre än 3 gram per liter
Alkoholhalt: 13,5%
Vinproducent: Du Toitskloof Cellar
Systembolaget: Beställ/Köp >
(öppnas i nytt fönster)
-
Vin betyg: Hope Grand Reserve  (art nr 2165)

Röda bag in box från många olika vinländer.

På listan hittar du klassiska europeiska vinländer som Italien, Frankrike, Spanien och Portugal.
Från Nya vinvärlden topprankas boxviner från Australien, Sydafrika, USA och Chile med vinet Montes Cabernet Sauvignon som rankas som Nr 1 >

Stor prisskillnad mellan billigaste och dyraste boxvinet.

Priserna på listan har ett stort spann, det skiljer nästan 100 kr mellan dyraste och billigaste boxvinet: Från 189 kr till 279 kr.
Oavsett prisnivå är samtliga dessa boxar mer än värda sitt pris.

Även många mycket prisvärda Röda viner på flaska för 79 kr.

TIPS: Vissa av våra topprankade röda viner på flaska har lågt pris: 79 kr. Det motsvarar ungefär priset för ett dyrare boxvin.
Just nu hittar du sex utmärkta viner från Australien, Frankrike, Italien och Sydafrika: Alla för 79 kr.
Ett vin från Portugal kostar faktiskt bara 65 kr. Även om vinerna ofta är mycket bra, måste Portugal hålla låga priser i konkurrensen med de största vinländerna. 
Se hela topplistan med Bästa Röda vinerna under 100 kr >

Topplistan kommer inom kort att utökas med fler Röda boxar.

Vinbetygets topplistor bygger på summerade expertbetyg: Vinerna med flest och högst betyg rankas på listan. Enligt våra regler måste betygen vara aktuella och avse rätt årgång av vinet – den som finns på Systembolagets hyllor. 
I början av 2019 har många av de röda boxvinerna kommit i nya årgångar som ännu inte fått betyg av experterna i tidningarna. Listan kommer att utökas när fler boxviner får höga betyg.

Vinetikett med årgången 2015

Om vinets årgång och ranking på våra topplistor. 

Saknar du ett vin på listan? Det kan vara avpublicerat – Om vinet har en ny årgång på Systembolaget som ännu inte fått några eller för få betyg. Vi är noga med att bara använda aktuella och korrekta betyg som gäller för vinets årgång.

Systembolaget ändrar priset för vissa viner: Senast 1 september 2019.

Systembolaget kan ändra priserna på vissa viner ett par gånger per år. Några viner på våra topplistor får då nytt pris, lägre eller högre. Det kan också innebära att vinet flyttas till en annan priskategori/topplista. Vi försöker alltid uppdatera så att du får rätt pris. Vi är tacksamma om du meddelar oss, om något vin har olika pris på vår lista och på Systembolaget.

Hälsningar från oss på VinBetyget

Dela gärna vintipsen: