SÖK...

Att tänka på när du ska ska göra en sallad och servera vin till. Naturell tomat och kraftfullt rött vin är en olycklig kombination. 

Det uppstår en metallisk smak - inte gott. Synd på ditt goda vin, om dig och dina gäster. Vin och tomater ingen god kombinationVill du få tomaterna samarbetsvilliga med vinet?

Lägg tomaterna i ugnen med olivolja och lite salt, ca 225 grader i cirka 10 minuter, beroende på storlek. När tomaterna har fått lite färg och blivit mjuka, är också smaken mjukare – och godare tycker vi. Framför allt ihop med vinet, och det är huvudsaken. 

Ibland kan man tro att vinet är dåligt eller mindre gott, när det egentligen är vad som kombineras med vinet. Långt ifrån alla ostar går att kombinera med rött vin. När du uppfattar en smak-krock mellan ett särskilt vin och en särskild råvara lägg det på minnet. Att provsmaka i liten skala är också en bra metod. En liten klunk vin och en liten bit av osten som du funderar på. Snabbt får du svar om kombinationen vin och ost är lyckad eller inte. 

Dela gärna vintipsen: