SÖK...

Goda vin-nyheter på Systembolaget våren 2020

Vi gillar när det kommer in nyheter på Systembolagets hyllor. Det är alltid lika spännande att för första gången smaka på ett vin. Men för oss räcker det inte med att vinet är nytt. Vinet måste också ha fått många och höga betyg – som motiverar en ranking på Vinbetygets topplistor.

Med hjälp av vår databas hittar vi guldkornen på Systembolaget. Vi delar gärna med oss av dessa nyheter som också är riktiga fynd.


Rött vin från Marche i Italien: Rosso Conero

Italienska viner är mer Piemonte och Toscana: Rosso Conero 2018

Rosso Conero är DOC-regionen i Marche som levererar det här vinet med samma namn. Vinet är gjort av Marches nationaldruva Montepulciano. Det är fruktigt med viss fatkaraktär.
Vinet passar till: Fylligt med någon strävhet passar Rosso Conero till rätter av lamm och nötkött, gärna grillat, och till vegetariska rätter med mycket smak.
Sockerhalt: Mindre än 3 gram
Alkoholhalt: 13,5

Vapenskölden med leoparden från 400-talet. Den vackra etiketten har sin egen historia. Det är familjen Leopardi Dittajutis vapensköld som går tillbaka ända till 400-talet. Leoparden och korset att illustrerar att biskopen Leopardo Leopardi dog en dramatisk martyrdöd.

Se pris och alla betyg för Rosso Conero, och direktlänk till Systembolaget >


Stellenrust: Vitt vin från Sydafrika av druvan chenin blanc

Vitt vin av Chenin blanc med fin fyllighet: Passar fisk, skaldjur och ljust kött. 

Stellenrust från Sydafrika är en nyhet som direkt får många och höga betyg. Druvan Chenin blanc ger ett friskt, fruktigt och aromatiskt vin.
Vinet passar till: Stellenrust har en finstämd fyllighet som gör att vinet inte bara passar utmärkt till fisk och skaldjur. Prova gärna ockaå till ljust kött som kyckling och plockmat. 
Sockerhalt: Mindre 3 än gram
Alkoholhalt: 13,5

Se pris och betygen för Stellenrust Chenin Blanc, och direktlänk till Systembolaget


Nya toppviner i Vinbetygets nyhetsbrev

  • Mat och vin i goda kombinationer
  • Om druvor och vinregioner
  • Säkrare vinval: Nyheter på Systembolaget med höga betyg

Anmälan till Vinbetygets Nyhetsbrev >


 

Dela gärna vintipsen: