Fynd-vinerna med
högst betyg:
Så här blir lammsteken fantastiskt god: En festmiddag perfekt att bjuda på. Hemligheten är att marinera steken i ett helt dygn.
1. Gör en marinad för en lammstek på ca 1 kg lammstek:
Blanda 5 msk olivolja, 1 msk färsk hackad timjan, 1 msk färsk hackad rosmarin, 4 finhackade vitlöksklyftor, 1⁄2 pressad citron, 3 tsk dijonsenap, nymald svartpeppar och citron.
2. Täck lammköttet med marinaden och slå sedan in i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 24 timmar. Efter ett dygn, ta fram köttet från kylen och låt stå tills det nått rumstemperatur.
3. Värm ugnen till 200°C. Lägg lammsteken med köttsidan uppåt i en torr stekpanna och bryn lammet på båda sidor på hög temperatur. Krydda med salt och svartpeppar. Tillred därefter i ugnen tills köttet kommit upp till ca 60-62 grader (35-50 minuter beroende på storlek, använd termometer).
4. Ta ut lammköttet och låt vila i ytterligare 10 minuter tills lammet kommit upp några grader till. Köttet blir bäst om du lägger det på ett varmt fat. Skiva upp köttet precis innan servering.
Vi använder Cookies på den här webbplatsen.