fbpx

SÖK...

Vilken typ vatten framhäver vinets smak?

Vi behöver vatten för att uppskatta vinet,. Framför allt när vi dricker röda viner.  Det går inte att släcka törst med vin, och inte för att skölja ner maten. 


Isbitar

Vi lever i en ny istid. Snart finns det ismaskiner i varje kylskåp. Men inte för vinets skull. 

Även om drycker med mycket is är goda och svalkande när det är varmt – undvik att servera iskallt vatten till vinet. Din smakuppfattning bedövas av kylan.
Ditt goda och utvalda vin smakar ljummet efter en klunk med iskallt vatten. Du går miste om vinets fina nyanser och smak om tungan är nerkyld. 

Vanligt kallt vatten  utan is är den bästa som törstsläckaren till vinet.
Det enkla är ofta det rätta. 

Här är fler tips på hur du får ditt vin godare:

Färska tomater krockar med röda viner 

Ägg och vin är en olycklig kombination 

Smaksatt bubbelvatten kan sabotera vinet 

Se upp med vinäger till vin 

Skydda ditt goda vin från sur citron