SÖK...

Letar du efter ett riktigt bra rött vin på bag in box?

Vissa tider på året smakar det bra med kraftigare röda viner till kraftigare maträtter. Viner i box har bara blivit bättre och mer prisvärda. Det ser vi när sammanställer alla aktuella expertbetyg till listan Bästa Röda vinerna bag in box.

Topplistan med Bästa röda boxvinerna Genväg till vår topplista med Bästa Röda boxarna > 

Bäst i test: 18 boxar med högst betyg av 82 röda boxar 

Som vanligt bygger VinBetygets topplista på samlade expertbetyg från olika tidningar. Det krävs flera höga vinbetyg för att rankas på topplistan: Vår metod för att identifiera guldkornen och vinfynden på Systembolaget.
Vår lista är en sträng shortlist: 18 röda boxar som får högst betyg av 82 boxar på Systembolaget. 

Vi kan med stolthet säga att alla vinerna är mycket bra. Priserna på boxvinerna nya topplistan varierar mellan 179 kr och 279 kr. Generellt sett ger ett högre pris en signal om att du förvänta sig mer av vinet.

Boxvinerna på vår lista finns på Systembolaget, fasta sortimentet. Det är röda fynd från alla stora vinländer: Frankrike, Italien, Spanien, Chile, Portugal, Australien och även från USA.

3 tips: Röda Bag in box med högst betyg 2018:

Ny 1:a på röda boxlistan: Montes

Det fruktiga röda vinet Montes från Chile (nr 2732 på Systembolaget) är gjort på den erkända druvan Cabernet Sauvignon. Vinet matchar smakrika kötträtter på lamm och nöt, som hamburgare på lammfärs och högrev.
Se alla expertbetyg och aktuellt pris för Montes i box >

Periquita Reserva (nr 2560) bag in box

Hyllat klassiskt rött vin från Portugal som är ännu bättre

Periquita Reserva (nr 2560 på Systembolaget) har i många år uppskattats över hela vinvärlden – av både vinexperter och alla söker ett prisvärt vin. Reserva signalerar att denna variant av Periquita lagras på i 8 månader på ekfat. Det ger ett fylligt vin som inte bara passar utmärkt till grillat och grytor. Det är också gott när man bara vill ta ett glas rött med smak.
Se alla expertbetyg och aktuellt pris för Periquita Reserva i box >

Masi Modello delle Venezie (nr 2386) bag in box

Självklart bidrar Italien med ett utmärkt rött vin i box

Känner du igen det italienska vinmärket Masi? Du har kanske provat deras erkända Amaroneviner?
Masi Modello Venezie (nr 2386 på Systembolaget) är ett utmärkt allroundvin som passar bra till ljust kött som kyckling ock kalkon men också till grillad fisk och plockmat. Föredömligt låg sockerhalt för ett italienskt vin från den här norra regionen: under 3 gram per liter.
Alla expertbetyg och aktuellt pris för Masi Modello i box >

Söker du Vita fyndvinerna på Systembolaget?
 Topplistor med Bästa Vita bag in box Se topplistan Bästa Vita boxarna 2018 >

Dela gärna vintipsen: